Sposób przygotowania:
Babka ucierana z kakao
Do miski wkładamy masło i oba cukry, ucieramy mikserem do białości. Następnie dodajemy po 1 jajku i nadal ucieramy.
Do utartej masy wlewamy mleko, miksujemy. Na samym końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy 2/3 ciasta.
Do reszty białego ciasta dodajemy kakao i mieszamy. Wykładamy na ciasto w blaszce i delikatnie mieszamy widelcem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut, do suchego patyczka.
Upieczoną babkę studzimy i dekorujemy polewą.
Do utartej masy wlewamy mleko, miksujemy. Na samym końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy 2/3 ciasta.
Do reszty białego ciasta dodajemy kakao i mieszamy. Wykładamy na ciasto w blaszce i delikatnie mieszamy widelcem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut, do suchego patyczka.
Upieczoną babkę studzimy i dekorujemy polewą.