Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z owocami
Truskawki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Jabłka obieramy i kroimy. Rabarbar oczyszczamy i kroimy na dość długie kawałki.
Do miękkiego masła dodajemy cukier i ucieramy na puszystą masę. Miksujemy i dodajemy d po jednym jajku i po troszku śmietany albo mleka.
Na koniec dodajemy obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i oprószamy dość mocno kakao.
Wzdłuż ciasta układamy rabarbar i przygotowane owoce. Całość można oprószyć kakao.
Ciasto pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.
Do miękkiego masła dodajemy cukier i ucieramy na puszystą masę. Miksujemy i dodajemy d po jednym jajku i po troszku śmietany albo mleka.
Na koniec dodajemy obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy do przygotowanej dużej blaszki i oprószamy dość mocno kakao.
Wzdłuż ciasta układamy rabarbar i przygotowane owoce. Całość można oprószyć kakao.
Ciasto pieczemy do suchego patyczka ok 50 min w 180 stopniach.