Ewa27

Ewa27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 292]

Ciasto ucierane z makiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto ucierane z makiem to jedno z najprostszych wypieków. Jest przy tym łatwe i bardzo smaczne. W moim domu często piekę właśnie takie szybkie ciasta. Są one doskonałe zarówno do popołudniowej herbaty, jak i na spotkania rodzinne.

Ciasto ucierane z makiem

Składniki:

Ciasto ucierane z makiem

na ciasto

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane z makiem
Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy powoli olej. Miksujemy. Dodajemy kolejno mąkę, suchy mak i proszek do pieczenia oraz aromat migdałowy. Miksujemy.

Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy ciasto w 180 stopniach przez 60 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.

Tagi:

okazje