Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z nektarynkami i kruszonką kakaową
Składniki temperatura pokojowa.
Jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem do spienienia (masa ma być grudkowata) z 2 minuty na najwyższych obrotach.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, aromat waniliowy i połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Formy do pieczenia 25x25 i 20x11 cm z papierem do pieczenia lub 1 duża 30x25 cm (większa forma do pracy męża jest), ciasto wyłożyć do form, na cieście poukładać gęsto połówki nektarynek.
Składniki na kruszonkę mikserem utrzeć i wysypać na owoce,
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, w formie ciasto wystudzić, przed posypać pudrem cukrem.
Jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem do spienienia (masa ma być grudkowata) z 2 minuty na najwyższych obrotach.
Dodać mąkę, proszek do pieczenia, aromat waniliowy i połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Formy do pieczenia 25x25 i 20x11 cm z papierem do pieczenia lub 1 duża 30x25 cm (większa forma do pracy męża jest), ciasto wyłożyć do form, na cieście poukładać gęsto połówki nektarynek.
Składniki na kruszonkę mikserem utrzeć i wysypać na owoce,
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 50 minut, w formie ciasto wystudzić, przed posypać pudrem cukrem.
robaczek