Sposób przygotowania:
Bułeczki z ciasta francuskiego z podgrzybkamiPrzygotowanie składników
![Bułeczki z ciasta francuskiego z podgrzybkami Bułeczki z ciasta francuskiego z podgrzybkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buleczki-z-ciasta-francuskiego-z-podgrzybkami-575277.jpg)
Podgrzybki pokroić w drobną kostkę, obraną cebulę posiekać. Cebulę wrzucić na patelnię z roztopionym masłem, zeszklić. Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem smażyć 5 minut często mieszając.
Faszerowanie
![Bułeczki z ciasta francuskiego z podgrzybkami Bułeczki z ciasta francuskiego z podgrzybkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buleczki-z-ciasta-francuskiego-z-podgrzybkami-575278.jpg)
Ciasto podzielić na 15 prostokątów. Łyżeczką, na środek każdego ułożyć farsz.
Pieczenie
![Bułeczki z ciasta francuskiego z podgrzybkami Bułeczki z ciasta francuskiego z podgrzybkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/buleczki-z-ciasta-francuskiego-z-podgrzybkami-575279.jpg)
Zawinąć przeciwległe rogi ciasta, zakleić jak sakiewki. Posmarować po wierzchu roztrzepanym żółtkiem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec 20 minut. Smacznego!
biedroneczki