Sposób przygotowania:
Ciasto waniliowe bez mikseraETAP 1:
W jednej dużej misce roztrzepać trzepaczką całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko oraz olej, wymieszać.
ETAP 2:
W drugiej misce połączyć mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia,
ETAP 3:
Całość wsypać do mokrych składników i wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek.
ETAP 4:
Wlać do wyłożonej pergaminem formy keksowej. Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 1 godzinę. Przed wyjęciem ciasto sprawdzić patyczkiem. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach aż do całkowitego wystudzenia.
Można oprószyć cukrem pudrem przed podaniem.
Słodkich wypieków!
robaczek
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2