Sposób przygotowania:
Ciasto waniliowe bez mikseraETAP 1:
![Ciasto waniliowe bez miksera Ciasto waniliowe bez miksera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-waniliowe-bez-miksera-548480.jpg)
W jednej dużej misce roztrzepać trzepaczką całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko oraz olej, wymieszać.
ETAP 2:
![Ciasto waniliowe bez miksera Ciasto waniliowe bez miksera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-waniliowe-bez-miksera-548481.jpg)
W drugiej misce połączyć mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia,
ETAP 3:
![Ciasto waniliowe bez miksera Ciasto waniliowe bez miksera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-waniliowe-bez-miksera-548482.jpg)
Całość wsypać do mokrych składników i wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek.
ETAP 4:
![Ciasto waniliowe bez miksera Ciasto waniliowe bez miksera](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/ciasto-waniliowe-bez-miksera-548483.jpg)
Wlać do wyłożonej pergaminem formy keksowej. Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 1 godzinę. Przed wyjęciem ciasto sprawdzić patyczkiem. Studzić przy lekko uchylonych drzwiczkach aż do całkowitego wystudzenia.
Można oprószyć cukrem pudrem przed podaniem.
Słodkich wypieków!
robaczek
mocsłodkości
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2