Sposób przygotowania:
Piernik gotowanyETAP 1:
Miękkie masło zmiksować kilka minut mikserem. Następnie dodawać po jednym jajku. Miksować do połączenia. Dosypać cukier zwykły i waniliowy i dalej ucierać do rozpuszczenia cukru. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, budyniami, przyprawą do piernika i kakao. Wsypywać partiami do masy jajecznej i miksować do połączenia.
Masę przełożyć do foremki keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej kaszą manną. Formę szczelnie przykryć folią aluminiową i wstawić do dużego garnka. Nalać do garnka wody tyle aby sięgała do 3/4 wysokości formy. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 1,5 godziny.
Po ugotowaniu wyjąć, zdjąć formę i pozostawić do wystudzenia.
Śmietanę podgrzać, wsypać połamaną czekoladę i mieszać do rozpuszczenia. Czekoladą posmarować ciasto i schłodzić w lodówce. Pokroić na plastry.
mocsłodkości
WanilioweImprowizacj
mocsłodkości napisał(a):
skuter5