Sposób przygotowania:
Ciasto snikers bez pieczeniaETAP 1:
Kwadratową blaszkę 25x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć warstwę herbatników kakaowych. Masło, cukier i mleko podgrzać do rozpuszczenia składników. Odstawić do przestudzenia.
Letnie zmiksować stopniowo z mlekiem w proszku. Połowę masy wylać na herbatniki. Na masie ułożyć krakersy. Na krakersach rozsmarować połowę masy kajmakowej. Można ją wcześniej włożyć na kilka minut do gorącej wody aby się łatwiej rozprowadzała.
Na masie kajmakowej ułożyć drugą warstwę krakersów. Wylać drugą połowę masy mlecznej. Ułożyć drugą warstwę herbatników kakaowych i wyłożyć resztę masy kajmakowej. Ciasto posypać połówkami orzeszków ziemnych.
Śmietanę podgrzać i wrzucić do niej połamaną czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia. Płynną czekoladą polać ciasto.
Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej całą noc.
mocsłodkości
WanilioweImprowizacj
mocsłodkości napisał(a):
mocsłodkości
I takie ciasta właśnie uwielbiam :) Przygotuję na imieniny teściowej :)
WanilioweImprowizacj
mocsłodkości napisał(a):
skuter5
Czekoladka 2