gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Ciasto waniliowo-czekoladowe na biszkoptach z bezą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne ciacho na zimno z masami waniliową i czekoladową przełożone biszkoptami i bezami. Polecam przepis.

Ciasto waniliowo-czekoladowe na biszkoptach z bezą

Składniki:

Ciasto waniliowo-czekoladowe na biszkoptach z bezą

 

  • 2 opakowania biszkoptów,
  • 0,5 szklanki mleka do nasączania biszkoptów,
  • 1 śnieżka (+2 szkl mleka),
  • 1 łyżka żelatyny,

 

 

  • 90 g bezów,

 

  • wiórka kokosowe.

Sposób przygotowania:

Ciasto waniliowo-czekoladowe na biszkoptach z bezą
Śnieżkę ubijamy z mlekiem, wsypujemy cukier waniliowy.

Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, jak będzie żelująca łączymy z masą.

Biszkopty przekładamy masą. Nasączamy w mleku i układamy na blaszce wzdłuż biszkoptem do blaszki.

Pozostałością masy polewamy biszkopty.

Masę czekoladową miksujemy z mlekiem.

Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, jak będzie żelująca łączymy z masą.

Połowę wykładamy ma masę waniliową.

Układamy beziki.

Wykładamy pozostałą masę.

Posypujemy wiórkami kokosowymi.

Chłodzimy minimum godzinę w lodówce.

Smacznego ;)