Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i bezą
Rabarbar myjemy kroimy na kawałki ,zalewamy wrzątkiem na 5 minut później odsączamy na sitku studzimy .
Rabarbar można posypać łyżką cukru.i łyżką suchego budyniu.
Miękką margarynę ucieramy mikserem dodajemy stopniowo cukier,cukier waniliowy i pojedynczo jajka 2 całe i 4 żółtka cały czas ucieramy,aż masa będzie ładnie utarta.
Białka odstawiamy.
Do masy dodajemy przesianą i wymieszaną mąkę z budyniem , proszkiem do pieczenia
dodajemy śmietanę mieszamy ręcznie.
Ciasto ładnie wymieszać.
Blachę 40/25 wyłożyć papierem do pieczenia dać ciasto, na ciasto wyłożyć rabarbar i posypać żurawiną Blachę włożyć do nagrzanego piekarnika na 30-35 minut. temperatura 175 st.
Jak ciasto będzie już nabierało złotego koloru ubić pianę z białek dodawać stopniowo cukier. Do dobrze ubitej bezy dodać 2 łyżki wiórek kokosowych i łyżkę bułki tartej wymieszać delikatnie ręcznie.
Na nie dopieczone jeszcze ciasto dać bezę posypać płatkami migdałowymi ponownie włożyć do piekarnika na około 10-15 minut aż beza będzie miała ładny złoty kolor.
POLECAM!!!
Rabarbar można posypać łyżką cukru.i łyżką suchego budyniu.
Miękką margarynę ucieramy mikserem dodajemy stopniowo cukier,cukier waniliowy i pojedynczo jajka 2 całe i 4 żółtka cały czas ucieramy,aż masa będzie ładnie utarta.
Białka odstawiamy.
Do masy dodajemy przesianą i wymieszaną mąkę z budyniem , proszkiem do pieczenia
dodajemy śmietanę mieszamy ręcznie.
Ciasto ładnie wymieszać.
Blachę 40/25 wyłożyć papierem do pieczenia dać ciasto, na ciasto wyłożyć rabarbar i posypać żurawiną Blachę włożyć do nagrzanego piekarnika na 30-35 minut. temperatura 175 st.
Jak ciasto będzie już nabierało złotego koloru ubić pianę z białek dodawać stopniowo cukier. Do dobrze ubitej bezy dodać 2 łyżki wiórek kokosowych i łyżkę bułki tartej wymieszać delikatnie ręcznie.
Na nie dopieczone jeszcze ciasto dać bezę posypać płatkami migdałowymi ponownie włożyć do piekarnika na około 10-15 minut aż beza będzie miała ładny złoty kolor.
POLECAM!!!
gusia1000
BozenaMatuszczyk