Sposób przygotowania:
Ciasto z advocatem pod pianką kokosową
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier cały czas miksując. Gdy się rozpuści dodać żółtka cały czas miksując. Wsypać przesitowaną mąkę i proszek do pieczenia oraz kakao. Dokładnie wymieszać. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach.
Masa: Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Masło zmiksować aż będzie puszyste. Cały czas miksując dodać budyń, a na końcu likier. Pianka: Biała ubić na sztywno z cukrem. Dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
Biszkopta posmarować masą, na wierzch wyłożyć upieczoną piankę kokosową. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i zrobić wzorki na piance.
Masa: Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.
Masło zmiksować aż będzie puszyste. Cały czas miksując dodać budyń, a na końcu likier. Pianka: Biała ubić na sztywno z cukrem. Dodać wiórki kokosowe i zmiksować. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.
Biszkopta posmarować masą, na wierzch wyłożyć upieczoną piankę kokosową. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i zrobić wzorki na piance.