Sposób przygotowania:
Adwokacik
W kąpieli wodnej roztopić masło, dodać cukier puder i mieszać do rozpuszczenia się cukru. Wrzucić do tej mieszaniny połamane dwie tabliczki gorzkiej czekolady i ją roztopić łącząc czekoladę z masłem i cukrem. Zdjąć z ognia i przestudzić. Mocno schłodzoną śmietanę ubijać, gdy jest prawie ubita dodać chłodną, ale płynną czekoladę i nadal miksować do momentu aż masa będzie miała konsystencję gęstej masy. Pierwszy płat biszkopta ułożyć na tortownicy bądź talerzu, 1/3 advocata rozprowadzić po cieście i chwilę odczekać aż się wchłonie. Posmarować biszkopt masą. Następnie położyć kolejny biszkopt, polać advocatem i odczekać aż wchłonie się w biszkopt. Położyć trzeci biszkopt i też zrobić to samo co z poprzednimi. Wyłożyć resztę masy czekoladowej, rozsmarować na wierzchu i po bokach i zrobić na górze wzorki widelcem.
luna
msewka
eli_555
yola
Jojo