Sposób przygotowania:
Domowy kopiec kretaPrzygotowanie biszkoptu:
Całe jajka wbić do miski, ubić z cukrem. W osobnej misce wymieszać pozostałe suche składniki i dodawać je do masy jajecznej na przemian z olejem i mlekiem.
Przelać do tortownicy o średnicy 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec do tzw. suchego patyczka. Po ostygnięciu wydrążyć w biszkopcie dziurę tak, aby boki zostały w stanie nie naruszonym.
Masa śmietanowa:
Czekoladę zetrzeć na tarce, bądź pokroić bardzo drobno. Śmietanę ubić na sztywno, dodać mascarpone i posiekaną czekoladę.
Przełożenie:
Biszkopt z ' dziurą ' - odrobina masy śmietanowej - banany pokrojone w plasterki - reszta masy śmietanowej - biszkopt (pozostałości z wydrążenia, roztarte w ręce na drobne okruszki).