Sposób przygotowania:
Kawowa babka
Kawę rozpuszczalną zalać gorącą wodą i przestudzić , następnie dolać spirytus oraz olej, dokładnie wymieszać. Jajka ubić z cukrem do białości, zmniejszyć obroty robota na najmniejsze i mieszając dolewać powoli płynne składniki, mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia i na koniec dodawać do ubitych jajek małymi porcjami cały czas powoli mieszając. Niezbyt dużą formę do babki wysmarować dokładnie masłem i wysypać bułka tartą, przelać ciasto. Piec w nagrzanym do 170 st piekarniku około 50 minut po upieczeniu przestudzić i delikatnie wyjąć z formy.
Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka i kawy, płynną czekoladą polać wierzch babki i dowolnie ozdobić.
Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka i kawy, płynną czekoladą polać wierzch babki i dowolnie ozdobić.