Sposób przygotowania:
Ciasto tortowe z ananasem
Najpierw pieczemy biszkopt z makiem. Ubijamy białka z cukrem na ślniąca sztywną pianę .Dodajemy żółtka. Potem mąkę , proszek i mak. Lekko mieszamy . Wlewamy na blaszkę pieczemy ok 30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu przekrawamy na dwa placki.Pieczemy biszkopt. Białka ubijamy z cukrem , dodajemy żółtka. Potem mąkę z proszkiem. Lekko mieszamy i pieczemy ok 25 min w 180 stopniach . Wszystko pieczemy w tej samej blaszce . Ciasta studzimy. Robimy masę . Śmietanę ubijamy na sztywno dodajemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy. Wlewamy dwie galaretkę zimną , rozrobiona wcześniej w 1 szklance wody. Do masy dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa lekko mieszamy. Składamy ciasto. Biszkopt smarujemy kremem, potem jedno ciasto piegusek i następny krem. Kończyny ciastem pieguskowym. Polewamy polewą czekoladową.