Sposób przygotowania:
Keks marchewkowy z bakaliami
Jajka wbijamy do miski, ucieramy z cukrem do białości. Ucierając dodajemy stopniowo mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą, wlewamy olej i miksujemy.
Dodajemy stopniowo utartą marchewkę, śmietanę, cynamon i bakalie, całość delikatnie miksujemy.
Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przelewamy ciasto do formy.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone i ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Dodajemy stopniowo utartą marchewkę, śmietanę, cynamon i bakalie, całość delikatnie miksujemy.
Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, przelewamy ciasto do formy.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczone i ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.