Sposób przygotowania:
Ciasto z białek z czekoladą
1. Białka dać do miski i ubić na sztywną pianę, następnie wsypać cukier i cukier waniliowy, ubijać do całkowitego rozpuszczenia się cukrów, kolejno wlać olej i chwilę ubijać. Na koniec wsypać obie mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.
2. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać ją do ciasta i delikatnie wymieszać. Tak wykonanie ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Ciasto piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni, sprawdzić suchym patyczkiem czy jest upieczone i wystudzić. Gotowe ciasto pokroić w trójkąty i podawać.
4. Smacznego życzę.
2. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać ją do ciasta i delikatnie wymieszać. Tak wykonanie ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 18 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Ciasto piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni, sprawdzić suchym patyczkiem czy jest upieczone i wystudzić. Gotowe ciasto pokroić w trójkąty i podawać.
4. Smacznego życzę.
SylaUla
Babeczka35
Bardzo polecam moje ciasto :)
gusia1000
Babeczka35
Bardzo polecam :)