Sposób przygotowania:
Ciasto z czekoladą i rodzynkami
Mąkę przesiać do miski z sodą i proszkiem, wymieszać suche składniki. Jajka ubić z cukrem, aby zwiększyły objętość i zjaśniały, na puch. Następnie dolewać olej oraz mleko. Gdy składniki się połączą stopniowo dodawać mąkę. Na koniec wymieszać na wolnych obrotach ciasto z posiekaną w kostki czekoladą i rodzynkami. Ciasto przełożyć do tortownicy o śr. 24cm, wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 1 godzinę 10 min. lub do suchego patyczka.
![Ciasto z czekoladą i rodzynkami Ciasto z czekoladą i rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-czekolada-i-rodzynkami-227547.jpg)
![Ciasto z czekoladą i rodzynkami Ciasto z czekoladą i rodzynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ciasto-z-czekolada-i-rodzynkami-227548.jpg)