Sposób przygotowania:
Kryształek z galaretek
Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, nie przerywając ucierania dodawać po jednym jajku. Następnie porcjami przesianą i wymieszana z proszkiem do pieczenia mąkę, kakao oraz mleko. Składniki dokładnie połączyć. Ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (40x24). Piec w temp 180°C przez ok 20-25 minut, do suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na dwie części.
Każdą z 3 galaretek rozpuścić w szklance gorącej wody. Wylać do płaskiego pojemnika, po stężeniu pokroić w kosteczkę. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, wystudzić.
Kiedy galaretki zaczną lekko tężeć dodać serki homogenizowane i dokładnie zmiksować. Do tak przygotowanej masy wsypać kolorowe kostki, wymieszać.
Tężejącą masę wyłożyć na blat biszkoptowy, przykryć drugim. Odstawić do lodówki do pełnego stężenia.
Każdą z 3 galaretek rozpuścić w szklance gorącej wody. Wylać do płaskiego pojemnika, po stężeniu pokroić w kosteczkę. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, wystudzić.
Kiedy galaretki zaczną lekko tężeć dodać serki homogenizowane i dokładnie zmiksować. Do tak przygotowanej masy wsypać kolorowe kostki, wymieszać.
Tężejącą masę wyłożyć na blat biszkoptowy, przykryć drugim. Odstawić do lodówki do pełnego stężenia.
SylaUla
Hrabina w kuchni
Dziękuję :)