KasiaJulcia

KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Ciasto z filutkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne , szybkie i łatwe w przygotowaniu.Lekkie.O delikatnym śmietanowym zapachu i smaku.W sam raz gdy masz mało czasu.Idealne dla dzieci.

Ciasto z filutkami.

Składniki:

Ciasto z filutkami.

 

  • 1 szklanka śmietany gęstej
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka-całe
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 opakowania cukierków filutki-kartonik
  • blacha-keksówka
  • zapałki lub wykałaczki

Sposób przygotowania:

Ciasto z filutkami.
1 szkl. śmietany
1 szkl. cukru
2 jajka-całe
Wszystko dokładnie rozmieszać.
Dodać:
2 szkl. mąki
2 łyżki proszku do pieczenia
Mieszać.
Dodać:
cukierki jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Wlać do keksówki i upiec (od wstawienia do piekarnika pilnować czasu do godziny od czasu do czasu zaglądać żeby z wierzchu zabardzo nie przypaliło,sprawdzać zapałką czy się już upiekło).

Tagi:

jajko jajka