Sposób przygotowania:
Ciasto z filutkami.
1 szkl. śmietany
1 szkl. cukru
2 jajka-całe
Wszystko dokładnie rozmieszać.
Dodać:
2 szkl. mąki
2 łyżki proszku do pieczenia
Mieszać.
Dodać:
cukierki jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Wlać do keksówki i upiec (od wstawienia do piekarnika pilnować czasu do godziny od czasu do czasu zaglądać żeby z wierzchu zabardzo nie przypaliło,sprawdzać zapałką czy się już upiekło).
1 szkl. cukru
2 jajka-całe
Wszystko dokładnie rozmieszać.
Dodać:
2 szkl. mąki
2 łyżki proszku do pieczenia
Mieszać.
Dodać:
cukierki jeszcze raz delikatnie wymieszać.
Wlać do keksówki i upiec (od wstawienia do piekarnika pilnować czasu do godziny od czasu do czasu zaglądać żeby z wierzchu zabardzo nie przypaliło,sprawdzać zapałką czy się już upiekło).