Sposób przygotowania:
Ciasto z galaretkami
Żółtka oddzielić od białek.
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę.Następnie do ubitej piany dodawać stopniowo żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
, lekko wymieszać. Wlać do tortownicy, piec ok. 30 minut w 175 stopniach.
Przekroić ciasto na pół.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Tężejące galaretki truskawkowe, wylać na biszkopt, przykryć ciastem i na wierzch, znowu galaretka.
Białka z cukrem ubić na sztywną pianę.Następnie do ubitej piany dodawać stopniowo żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
, lekko wymieszać. Wlać do tortownicy, piec ok. 30 minut w 175 stopniach.
Przekroić ciasto na pół.
Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Tężejące galaretki truskawkowe, wylać na biszkopt, przykryć ciastem i na wierzch, znowu galaretka.