Sposób przygotowania:
Ciasto z goframi Di
Galaretkę rozmieszać w szklance gorącej wody, ostudzić i schłodzić w lodówce, aby lekko stężała. Śmietankę ubić na sztywno (z cukrem pudrem i śmietan-fixem), Dodać serek mascarpone i ponownie dokładnie wymieszać. Masę odstawić na co najmniej 30 min do lodówki.
Galaretkę zmiksować z 3 łyżkami kremu. Gofry z jednej strony posmarować dżemem. W formie ułożyć dwa gofry( dżemem do góry), posmarować kremem i przykryć kolejnymi goframi (dżemem do dołu).
Całość zalać masą z galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Galaretkę zmiksować z 3 łyżkami kremu. Gofry z jednej strony posmarować dżemem. W formie ułożyć dwa gofry( dżemem do góry), posmarować kremem i przykryć kolejnymi goframi (dżemem do dołu).
Całość zalać masą z galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.