Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Ciasto z goframi Di

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Przepis autorski (mój), który doskonale sprawdził się na moim stole. Ciasto jest rewelacyjnie smacne i do tego proste w przygotowaniu.

Ciasto z goframi Di

Składniki:

Ciasto z goframi Di

gofry

  • 4 gofry
  • 3-4 łyżki dżemu wiśniowego
  • 250 ml śmietanki 30%
  • 130g serka mascarpone
  • 1 śmietan-fix
  • 100g cukru pudru
  • 1/2 opakowania galaretki cytrynowej

Sposób przygotowania:

Ciasto z goframi Di
Galaretkę rozmieszać w szklance gorącej wody, ostudzić i schłodzić w lodówce, aby lekko stężała. Śmietankę ubić na sztywno (z cukrem pudrem i śmietan-fixem), Dodać serek mascarpone i ponownie dokładnie wymieszać. Masę odstawić na co najmniej 30 min do lodówki.

Galaretkę zmiksować z 3 łyżkami kremu. Gofry z jednej strony posmarować dżemem. W formie ułożyć dwa gofry( dżemem do góry), posmarować kremem i przykryć kolejnymi goframi (dżemem do dołu).

Całość zalać masą z galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.