Sposób przygotowania:
Ciasto z herbatnikami i musem owocowym
BISZKOPTY: składniki podzielić na pół. Białka ubić. Dodać cukier. Gdy będzie już piana bardzo sztywna, należy dodać żółtka i ucierać na małych obrotach miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do miski z pianą. Wymieszać łyżką. Całość wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec w 180st. przez 25 minut (jeśli pieczemy jeden biszkopt, by przekroić go na pół piec 35 minut).
MASA: Do miski wyłożyć zawartość opakowania mrożonych owoców. Zmiksować owoce na papkę. Dodać galaretki w proszku i ewentualnie cukier do smaku. Całość gotować aż galaretki się rozpuszczą.
MASA ŚMIETANKOWA: Żelatynę rozpuścić jak podano na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać rozpuszczona i letnią żelatynę oraz cukier puder.
SKŁADANIE: 1 biszkopt-> masa owocowa-> masa śmietankowa (zostawić troszkę)-> herbatniki-> masa owocowa-> pozostawiona masa śmietankowa-> biszkopt-> posypać cukrem pudrem
MASA: Do miski wyłożyć zawartość opakowania mrożonych owoców. Zmiksować owoce na papkę. Dodać galaretki w proszku i ewentualnie cukier do smaku. Całość gotować aż galaretki się rozpuszczą.
MASA ŚMIETANKOWA: Żelatynę rozpuścić jak podano na opakowaniu. Śmietanę ubić, dodać rozpuszczona i letnią żelatynę oraz cukier puder.
SKŁADANIE: 1 biszkopt-> masa owocowa-> masa śmietankowa (zostawić troszkę)-> herbatniki-> masa owocowa-> pozostawiona masa śmietankowa-> biszkopt-> posypać cukrem pudrem
zbysiowa
luna76
gosia47-47
Miałam takie 650 gram