LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Ciasto z jabłkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łatwy, szybki sposób na jesienny podwieczorek.

Ciasto z jabłkami. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasto z jabłkami.

 

  • jaja 3
  • cukier 1,5 szklanki
  • mąka pszenna 3 szklanki
  • proszek do pieczenia 1
  • olej 0,5 szklanki
  • woda 3/4 szklanki
  • olejek śmietankowy
  • jabłka (antonówki) ok. 1 kg

Sposób przygotowania:

Ciasto z jabłkami.
Białka ubic z cukrem, dodawac po jednym żółtku. Gdy masa podwoi swoją objętośc, dodawac mąkę z proszkiem do pieczenia, olej, olejek, wodę. Dokładnie utrzepac i wylac do
prodiża wyłożonego papierem do pieczenia
Obrane i pokrojone jabłka powtykac w ciasto.
Piec ok. 40 minut.
Ciasto z jabłkami.
Ubijanie masy mączno-jajecznej do ciasta z jabłkami.
Ciasto z jabłkami.
Obrane, bez gniazd nasiennych, pokrojone jabłka do ciasta z jabłkami.
Ciasto z jabłkami.
Pokrojone jabłka powtykane w ciasto - gotowe do pieczenia.