Sposób przygotowania:
Ciasto z jagodami
Białka oddzielam od żółtek. Ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaje stopniowo cukier, ubijać. Dodaje żółtka, po kolei, ubijając. Wlewam olej, dalej ubijając. Mąkę z proszkiem - przesiewam, delikatnie mieszam z ciastem.
Ciasto wlewam do formy 40 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wykładam owoce.
Piekę w temperaturze 170ºC przez około 45 - 60 minut (lub nawet dłużej, do tzw. suchego patyczka).
Po wystudzeniu można oprószam cukrem pudrem.
Ciasto wlewam do formy 40 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wykładam owoce.
Piekę w temperaturze 170ºC przez około 45 - 60 minut (lub nawet dłużej, do tzw. suchego patyczka).
Po wystudzeniu można oprószam cukrem pudrem.