Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ciasto z jeżynami wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto z jeżynami wg Megg

Ciasto z jeżynami wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z jeżynami wg Megg

 

  • 3 jajka
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 1/2 szkl oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 łyżek kokosu
  • cukier puder do posypania
  • jeżyny

Sposób przygotowania:

Ciasto z jeżynami wg Megg
Jajka utrzeć wraz z cukrem na puch.Następnie dodać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ucierać dodając olej. Na koniec dodać wiórki kokosowe i wszystko razem wymieszać. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeżyny umyć, osuszyć i układać na cieście dociskając je. Całość posypać cukrem pudrem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 st przez 40 min. Po upieczeniu ciasto ponownie posypać cukrem pudrem Smacznego!!!
Ciasto z jeżynami wg Megg
Ciasto z jeżynami wg Megg
Ciasto z jeżynami wg Megg
Ciasto z jeżynami wg Megg

Tagi:

jajko jajka