Sposób przygotowania:
Ciasto z kisielem i kiwi
Biszkopt:
Białka z solą ubić na sztywno i wymieszać z cukrem. Żółtka połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych białek. Wszystko dokładnie i delikatnie rozmieszać z mąkami. Całość przełożyć do blachy (dużej) i piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ostudzony biszkopt przekroić na pół.
Masa z kisielami:
Do kisieli dodać cukier i ugotować je w 3 szklankach wody. Wymieszać z galaretką, masłem. (Robić to jak kisiel jest jeszcze gorący.) Masę pozostawić do ostudzenia.
Pianka:
Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie (2-3 szklanki). Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z zimnymi, ale nie tężejącymi galaretkami.
Na biszkopcie układać : masę, plasterki kiwi, piankę, ułożyć drugą część ciasta i ponownie plasterki owoców. Ciasto schować do lodówki.
Białka z solą ubić na sztywno i wymieszać z cukrem. Żółtka połączyć z proszkiem do pieczenia i dodać do ubitych białek. Wszystko dokładnie i delikatnie rozmieszać z mąkami. Całość przełożyć do blachy (dużej) i piec około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Ostudzony biszkopt przekroić na pół.
Masa z kisielami:
Do kisieli dodać cukier i ugotować je w 3 szklankach wody. Wymieszać z galaretką, masłem. (Robić to jak kisiel jest jeszcze gorący.) Masę pozostawić do ostudzenia.
Pianka:
Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie (2-3 szklanki). Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z zimnymi, ale nie tężejącymi galaretkami.
Na biszkopcie układać : masę, plasterki kiwi, piankę, ułożyć drugą część ciasta i ponownie plasterki owoców. Ciasto schować do lodówki.