Sposób przygotowania:
Ciasto z kiwi
Biszkopt: 1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. 2. Dodać ocet lub spirytus. 3. Wsypać mąkę z kisielem oraz proszkiem do pieczenia i wymieszać. 4. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki. 5. Piec ok. 30 min. w temp. 180C. Masa kisielowa: 1. Kisiele ugotować w 3 szklankach wody. 2. Do gorącego kisielu wsypać galaretkę i dodać masło. Wymieszać i wystudzić. Masa śmietankowa: 1. Śmietanę schłodzić, ubić. 2. Dodać lekko tężejące galaretki rozpuszczone w wodzie. Ciasto z kiwi: 1. Na ostudzonym cieście rozsmarować połowę masy kisielowej. 2. Ułożyć plasterki kiwi. 3. Przykryć pozostałą masą kisielową. 4. Na wierzchu rozsmarować masę śmietankową, schłodzić. 5. Dowolnie udekorować.
garger