Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem i truskawkami
Biszkopt:
W misie miksera umieścić 6 jajek, miksować dodając stopniowo cukier. Ubijać, aż masa zrobi się puszysta. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać delikatnie szpatułką. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.
Krem:
500 ml schłodzonej śmietanki ubić na sztywno, dodać jogurt i dalej ubijając dodać cukier puder.
Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać do kremu, zmiksować, wylać na schłodzony biszkopt.
2 galaretki zalać 1 litrem wody, odstawić do wystudzenia.
Truskawki pokroić, ułożyć na cieście, zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić na noc do lodówki do całkowitego stężenia.
W misie miksera umieścić 6 jajek, miksować dodając stopniowo cukier. Ubijać, aż masa zrobi się puszysta. Dodać obie mąki i proszek do pieczenia. Wymieszać delikatnie szpatułką. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 40 minut w temperaturze 180 stopni. Ostudzić.
Krem:
500 ml schłodzonej śmietanki ubić na sztywno, dodać jogurt i dalej ubijając dodać cukier puder.
Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać do kremu, zmiksować, wylać na schłodzony biszkopt.
2 galaretki zalać 1 litrem wody, odstawić do wystudzenia.
Truskawki pokroić, ułożyć na cieście, zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić na noc do lodówki do całkowitego stężenia.
robaczek
mocsłodkości