Sposób przygotowania:
Ciasto z kremem mascarpone, owocami i galaretkąGalaretki:
Galaretki należy przygotować instrukcji umieszczonych na opakowaniu, ostudzić i następnie schłodzić w lodówce., aby odrobinę stężały.
U mnie galaretki połączyły się ze sobą tworząc krystalicznie zielony kolor.
Możecie użyć jednakowych galaretek albo przygotować dwie tworząc warstwy.
W tym przypadku jedną z nich należy przygotować nie co wcześniej, aby później zalać nią owoce, schłodzić do stężenia i dopiero umieścić kolejną galaretkę.
Krem:
Kremówkę z dodatkiem cukru należy ubić na sztywno i ostrożnie wymieszać z mascarpone oraz opcjonalnie z aromatem lub odrobiną esencji waniliowej.
Spód:
W foremce wysłanej papierem do pieczenia lub folią spożywczą ułożyć warstwę ciastek.
Całość:
Na ciastka wyłożyć masę i całość schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
Następnie na kremie ułożyć owoce, które należy zalać tężejącą galaretką.
Chłodzenie:
Ciasto chłodzić w lodówce aż galaretki całkowicie stężeją.