Sposób przygotowania:
Sypana szarlotka o smaku piernika
Jabłka szara reneta obrane ze skórki i starte na tarce grubsze oczka, posypać cukrem, sokiem z cytryny, wymieszać.
Kaszę manną, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier, przyprawę do piernika wymieszać w misce.
Tortownica silikonowa 26 cm, na dnie tortownicy rozsypać 3/4 suchej masy, na masę wyłożyć jabłka z sokiem opuszczonym i delikatnie łyżką wygładzić, na jabłka wysypać resztę suchej masy i łyżką delikatnie wyrównać.
Zimy tłuszcz pokroić na plasterki i rozłożyć na wierzchu ciasta.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 55-60 minut, po upieczeniu dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Kaszę manną, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier, przyprawę do piernika wymieszać w misce.
Tortownica silikonowa 26 cm, na dnie tortownicy rozsypać 3/4 suchej masy, na masę wyłożyć jabłka z sokiem opuszczonym i delikatnie łyżką wygładzić, na jabłka wysypać resztę suchej masy i łyżką delikatnie wyrównać.
Zimy tłuszcz pokroić na plasterki i rozłożyć na wierzchu ciasta.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 55-60 minut, po upieczeniu dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.