Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Przekąska - meksykańskie śledzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dwa tylko składniki są potrzebne żeby powstała nam przekąska na różne imprezy, pyszna w sosie meksykańskim.

Przekąska - meksykańskie śledzie

Składniki:

Przekąska - meksykańskie śledzie

 

  • 1 kg płatów śledziowych solonych
  • 1 słoik sosu meksykańskiego

Sposób przygotowania:

Przekąska - meksykańskie śledzie

etap I

Przekąska - Meksykańskie śledzie

1 Płaty śledziowe zalewamy wodą i moczymy około jednej godziny.

2. Po tym czasie kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, polewamy sosem meksykańskim.

3. Odstawiamy na jedną godzinę żeby smaki się połączyły a śledzie przeszły smakiem sosu.

4. Gotowe.

5. Smacznego.