Sposób przygotowania:
Ciasto z malinami
Białka ubić z cukrem kryształem na sztywną pianę. Dodawać po żółtku i ubijać na wolnych obrotach.
Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia po łyżce i delikatnie mieszać szpatułką.
Ciasto przełożyć do foremki natłuszczonej i posypanej bułka tartą. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem,dodawać stopniowo serek macarpone, dosypać pod koniec śmietanę fix. Odłożyć część masy i dodać łyżkę kakao, to będzie do posmarowania boków.
Posmarować pierwszy blat masą i ułożyć maliny, przyłożyć drugim blatem i posmarować masą.
Na wierzchu poukładać dekoracyjnie maliny, boki posmarować odłożoną masą z kakao.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia po łyżce i delikatnie mieszać szpatułką.
Ciasto przełożyć do foremki natłuszczonej i posypanej bułka tartą. Wstawić do piekarnika i piec w 190 stopniach do suchego patyczka. Wystudzić i przekroić na dwa blaty.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem,dodawać stopniowo serek macarpone, dosypać pod koniec śmietanę fix. Odłożyć część masy i dodać łyżkę kakao, to będzie do posmarowania boków.
Posmarować pierwszy blat masą i ułożyć maliny, przyłożyć drugim blatem i posmarować masą.
Na wierzchu poukładać dekoracyjnie maliny, boki posmarować odłożoną masą z kakao.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.