beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Ciasto z masą budyniowo- kokosową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne kolorowe ciasto...

Ciasto z masą budyniowo- kokosową

Składniki:

Ciasto z masą budyniowo- kokosową

 

  • biszkopt z 5 jaj 1 sztuka
  • budyń śmietankowy 1 opakowanie
  • mleko 2 szklanki
  • cukier 4 łyżki
  • wiórki kokosowe 3/4 szklanki
  • margaryna 1 kostka
  • galaretki 2 opakowania
  • dżem
  • poncz

Sposób przygotowania:

Ciasto z masą budyniowo- kokosową
Biszkopt upiec wg wypróbowanego przepisu na dużej blaszce.Zagotowujemy mleko zostawiając część do rozprowadzenia budyniu.Do mleka wsypujemy wiórki,chwilę gotujemy.Dodajemy cukier i rozrobiony budyń.Gotujemy i studzimy.Ucieramy albo miksujemy z margaryną.Obie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody, Odstawiamy do lekkiego stężenia.Biszkopt przekrawamy na polowy.1część lekko nasączamy ponczem ,smarujemy dżemem i wykładamy przygotowany krem .Zalewamy tężejącą galaretką .Przykrywamy drugą połową biszkoptu.Można oblać polewą czekoladową.

Tagi:

biszkopt