Sposób przygotowania:
Ciasto z masą krówkową i karpatkową
Herbatniki polewamy mlekiem, łyżką rozprowadzamy po całej powierzchni ciastka. Następnie rozkładamy je na dnie blaszki 21 X 21 cm.
Gdy już zapełnimy formę, herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej, a na niej układamy następną warstwę ciastek.
Herbatniki smarujemy pędzelkiem maczanym w mleku i lekko lekko nawilżamy herbatniki. I znów kładziemy warstwę masy krówkowej. Masę posypujemy grubo posiekanymi orzechami.
Robimy krem karpatkowy zgodnie z przepisem na opakowaniu, potem dodajemy 2 łyżki soku z cytryny.
Gotowy krem wykładamy na orzechy, wyrównujemy boki i oprószamy kakaem.
Ciasto najlepiej wstawiamy do lodówki nawet na kilka godzin.
Gdy już zapełnimy formę, herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej, a na niej układamy następną warstwę ciastek.
Herbatniki smarujemy pędzelkiem maczanym w mleku i lekko lekko nawilżamy herbatniki. I znów kładziemy warstwę masy krówkowej. Masę posypujemy grubo posiekanymi orzechami.
Robimy krem karpatkowy zgodnie z przepisem na opakowaniu, potem dodajemy 2 łyżki soku z cytryny.
Gotowy krem wykładamy na orzechy, wyrównujemy boki i oprószamy kakaem.
Ciasto najlepiej wstawiamy do lodówki nawet na kilka godzin.