Sposób przygotowania:
Ciasto z masami i galaretkami
Sok malinowy połączyć z wodą, maczać w tym herbatniki i ustawiać na brytfannie jeden obok drugiego. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu, dać do lekkiego stężenia. Przygotować galaretkę truskawkową z dwóch opakowań.
MASA ŻÓŁTA:
Śmietanę ubić, dodać cukier puder i tężejącą galaretkę. Wyłożyć na herbatniki. Włożyć do lodówki na 1 godzinę, zalać galaretką truskawkową i znów włożyć do lodówki. Między czasie przygotować masę zieloną.
MASA ZIELONA:
Śmietanę ubić, dodać cukier puder i tężejącą galaretkę zieloną. Dać na ciasto, wyrównać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Przygotować ponownie galaretkę czerwoną i lekko tężejącą wylać na ciasto. Znów wstawić do lodówki.
MASA ŻÓŁTA:
Śmietanę ubić, dodać cukier puder i tężejącą galaretkę. Wyłożyć na herbatniki. Włożyć do lodówki na 1 godzinę, zalać galaretką truskawkową i znów włożyć do lodówki. Między czasie przygotować masę zieloną.
MASA ZIELONA:
Śmietanę ubić, dodać cukier puder i tężejącą galaretkę zieloną. Dać na ciasto, wyrównać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Przygotować ponownie galaretkę czerwoną i lekko tężejącą wylać na ciasto. Znów wstawić do lodówki.