Sposób przygotowania:
Sernik brownie na ciasteczkowym spodzie
Wykonanie spód: Ciastka, kakao, masło i nutellę umieścić w malakserze. Zmiksować. Wyłożyć na formę o średnicy 23cm i podpiec w temperaturze 175 stopni przez 10 minut. Lekko przestudzić.
Wykonanie masy serowej: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić wszystkie składniki oprócz stopionej czekolady. Zmiksować do połączenia się składników. Pamiętajmy aby sernika nie miksować zbyt długo, im dłużej będziemy go napowietrzać tym nam on bardziej opadnie.
Na koniec dodać przestudzoną czekoladę stopioną wcześniej w kąpieli wodnej. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód. Piec 55 minut 160 stopni.
Wykonanie masy czekoladowej: Śmietankę podgrzać, dodać do niej połamane czekolady. Po chwili dobrze wymieszać ruzgą. Schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny, a najlepiej całą noc. Schłodzoną ubić.
Wyłożyć na sernik. Udekorować np. jeżynami.
Wykonanie masy serowej: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić wszystkie składniki oprócz stopionej czekolady. Zmiksować do połączenia się składników. Pamiętajmy aby sernika nie miksować zbyt długo, im dłużej będziemy go napowietrzać tym nam on bardziej opadnie.
Na koniec dodać przestudzoną czekoladę stopioną wcześniej w kąpieli wodnej. Masę serową przelać na ciasteczkowy spód. Piec 55 minut 160 stopni.
Wykonanie masy czekoladowej: Śmietankę podgrzać, dodać do niej połamane czekolady. Po chwili dobrze wymieszać ruzgą. Schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny, a najlepiej całą noc. Schłodzoną ubić.
Wyłożyć na sernik. Udekorować np. jeżynami.
SylaUla
biedroneczki
mocsłodkości