Sposób przygotowania:
Wilgotne ciasto dyniowe
Wykonanie: Jajka z cukrem, cukrem waniliowym, cukrem cynamonowym ubić na puszysto. Dodać następnie roztopione masło. Zmiksować.
Później dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec puree z dyni, marchew i orzechy. Przelewamy na tortownicę średnicy 28 cm. Pieczemy w 170 stopniach przez około 60 minut. Do suchego patyczka.
Lukier: Przesiany cukier puder mieszany z sokiem z cytryny oraz ciepłą wodą. Wykładamy na ciepłe jeszcze ciasto. Dekorujemy orzechami.
Później dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na koniec puree z dyni, marchew i orzechy. Przelewamy na tortownicę średnicy 28 cm. Pieczemy w 170 stopniach przez około 60 minut. Do suchego patyczka.
Lukier: Przesiany cukier puder mieszany z sokiem z cytryny oraz ciepłą wodą. Wykładamy na ciepłe jeszcze ciasto. Dekorujemy orzechami.
SylaUla
Magdalena88