Sposób przygotowania:
Ciasto z rabarbarem i kruszonką
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać, odstawić. Kostkę margaryny utrzeć z cukrem na puch, następnie po kolei wbijać jajka. Dodać powoli mąkę z proszkiem, cały czas miksując, na gładką puszystą masę. Ciasto wyjdzie dosyć gęste, ale takie ma być. (jeśli jednak okaże sie za gęste to można wlać troszkę mleka lub śmietany) Rabarbar umyć, obrać i pokroić w kostkę. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzch ułożyć rabarbar. Do miski włożyć 1/2 kostki masła lub margaryny, 4-5 łyżek cukru, 2 łyżki cukru waniliowego, 5-6 łyżek mąki, wyrobić palcami, jeśli będzie za mało kruche można dodać trochę mąki lub cukru. Posypać ciasto kruszonką. wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piec ok 50-60 min. (do tzw. suchego patyczka).