Sposób przygotowania:
Ciasto z serków homogenizowanych.
Galaretkę wiśniową przygotować w 1 szklance gorącej wody odstawić do lodówki . Najlepiej przygotować dzień wcześniej.
Żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody wymieszać. Serki homogenizowane, żółtka, cukier, margarynę i tężejącą żelatyne wymieszać ( można użyć miksera ) . Galaretkę wiśniową pokroić w drobną kostkę. Dodać to masy wymieszać. Przelać do tortownicy i odstawić do lodówki. Galaretkę brzoskwiniową przygotować 1,5 szklance wrzącej wody. Na wierzch ciasta ułożyć pokrojonego w talarki banana zalać tężejąca brzoskwiniowa galaretką.
Żelatynę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody wymieszać. Serki homogenizowane, żółtka, cukier, margarynę i tężejącą żelatyne wymieszać ( można użyć miksera ) . Galaretkę wiśniową pokroić w drobną kostkę. Dodać to masy wymieszać. Przelać do tortownicy i odstawić do lodówki. Galaretkę brzoskwiniową przygotować 1,5 szklance wrzącej wody. Na wierzch ciasta ułożyć pokrojonego w talarki banana zalać tężejąca brzoskwiniowa galaretką.
robertjankopp