Sposób przygotowania:
Ciasto z sokiem Kubuś
Biszkopt :
Ubijamy białka z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy do tego żółtka, mąkę i wszystko mieszamy. Pieczemy od 30 do 40 minut.
Masa Kubusiowa :
Masę przyrządzamy podobnie jak budyń tylko naszym mlekiem
będzie sok Kubuś. Gorącą masę kubusiową wylewamy na ostudzony biszkopt,
następnie wykładamy na niej okrągłe biszkopty ( w odległości od siebie ok 2 cm ).
mleczna pianka:
Galaretkę przyrządzamy z 1/2 l szklanki wody.
Śmietankę ubijamy na sztywno i wlewamy do niej ostudzoną galaretkę. Wszystko to wlewamy na masę Kubusiową i wkładamy do lodówki.Przed podaniem posypujemy ciasto startą czekoladą
( ja akurat starłam na wierzch 2 cukierki czekoladowe )
Ubijamy białka z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy do tego żółtka, mąkę i wszystko mieszamy. Pieczemy od 30 do 40 minut.
Masa Kubusiowa :
Masę przyrządzamy podobnie jak budyń tylko naszym mlekiem
będzie sok Kubuś. Gorącą masę kubusiową wylewamy na ostudzony biszkopt,
następnie wykładamy na niej okrągłe biszkopty ( w odległości od siebie ok 2 cm ).
mleczna pianka:
Galaretkę przyrządzamy z 1/2 l szklanki wody.
Śmietankę ubijamy na sztywno i wlewamy do niej ostudzoną galaretkę. Wszystko to wlewamy na masę Kubusiową i wkładamy do lodówki.Przed podaniem posypujemy ciasto startą czekoladą
( ja akurat starłam na wierzch 2 cukierki czekoladowe )