Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami.
Na biszkopt ubić białka na sztywno, dodać stopniowo cukier zmieszany z cukrem waniliowym ciągle ubijając, pojedynczo dodawać żółtka. Gdy cukier się rozpuści, wsypać przesianą mąkę. Ostrożnie wymieszać i wlać do okrągłej formy wyłożonej papierem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C ok. 15 - 20 min.na złoty kolor. Wystudzić. Truskawki opłukać, obrać z szypułek. Galaretkę ugotować w mniejszej ilości wody (450 ml), ostudzić. Wystudzony biszkopt posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć obręcz, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Włożyć do lodówki, aby galaretka stężała. Kremówkę ubić z cukrem waniliowym i ozdobić ciasto.
misia14
Dorota0309
Tit