Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami
Masło lub margarynę ucieramy z cukrami. Do powstałej jednolitej masy stopniowo dodajemy po jednym jajku. Każde następne, gdy poprzednie zostanie połączone z masą. Do utartych składników dodajemy na przemian przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, solą oraz sok marchewkowy. Całość dokładnie ze sobą miksujemy.
Gotowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierchu układamy dokładnie umyte i pozbawione szypułek truskawki. Posypujemy je odrobiną cukru.
Ciasto pieczemy w temp. 190 st przez około 60 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Gotowe ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierchu układamy dokładnie umyte i pozbawione szypułek truskawki. Posypujemy je odrobiną cukru.
Ciasto pieczemy w temp. 190 st przez około 60 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto posypujemy cukrem pudrem.
zbysiowa
misia5
Zapraszam :)