Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i kiwi
Ciasto: Na stolnicę wsypać przesianą mąkę pszenną dodać proszek do pieczenia,cukier,wbić jajka,dodać gęsty naturalny jogurt,zimną margarynę oraz cukier waniliowy i zagnieść szybko gładkie ciasto. Owinąć je folią spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. Po tym czasie odkroić 3/4 ciasta po czym wylepić wyłożoną papierem pergaminowym formę do pieczenia.Masa: Budyń waniliowy wymieszać z 1 szklanką mleka wbić jajko dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną zmiksować mikserem ,resztę zagotować z czterema łyżkami cukru,następnie wlać mieszankę z budyniem i cały czas mieszając gotować na wolnym ogniu do uzyskania gładkiego kremu.po czym budyń lekko ostudzić i jeszcze ciepły wylać na kruchy wylepiony spód. Wierzch wyrównać łyżką .Truskawki odszypułkować kiwi oskrobać pokroić na kawałki ułożyć owoce na budyniu,pokruszyć resztę schłodzonego ciasta,włożyć do piekarnika i piec 45 minut w temp 180*c. Po upieczeniu zimne ciasto oprószyć grubo cukrem pudrem.
karita
2milutka
Przecież pisze wyraźnie..1 litr...:)