Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i galaretką
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywno. Dodając cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.
Masa śmietanowa do tortów:
Masę przygotowujemy w/g przepisu. Na upieczony zimny biszkopt dajemy masę. Na nią rozkładamy umyte i osuszone truskawki. Wszystko zalewamy tężejącą galaretką.
Przygotowane ciasto dajemy do lodówki, aby stężało.
Białka ubijamy na sztywno. Dodając cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym a na koniec mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 25 minut.
Masa śmietanowa do tortów:
Masę przygotowujemy w/g przepisu. Na upieczony zimny biszkopt dajemy masę. Na nią rozkładamy umyte i osuszone truskawki. Wszystko zalewamy tężejącą galaretką.
Przygotowane ciasto dajemy do lodówki, aby stężało.