MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Ciasto z truskawkami i kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ,delikatnie wilgotne ciasto na jogurcie z truskawkami i kruszonką.

Ciasto z truskawkami i kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasto z truskawkami i kruszonką

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasto z truskawkami i kruszonką
Do miski wbijamy białka i ubijamy na pianę przez 5 minut. Następnie dodajemy żółtka, cukier, cukier waniliowy ,olej, jogurt a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem . Wszystkie składniki łączymyrazem miksując przez około 10 minut.Formę o wymiarach 23cmX 32cm wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto.Truskawki opłukujemy , szypułkujemy i w całości wykładamy na ciasto . Do miski wsypujemy cukier, mąkę, dodajemy masło i wyrabiamy między palcami , do połączenia się składników , 5 minut ,kruszonkę. Gotową kruszonką posypujemy truskawki i placek wkładamy do piekarnika , pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.Smacznego.
Ciasto z truskawkami i kruszonką
W misce ubijamy białka a potem dodajemy pozostałe składniki.
Ciasto z truskawkami i kruszonką
Truskawki opłukujemy i odstawiamy na durszlak na durszlak.
Ciasto z truskawkami i kruszonką
Na ciasto z truskawkami wsypujemy kruszonkę.
Ciasto z truskawkami i kruszonką
Ciasto pieczemy 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka