Sposób przygotowania:
Ciasto z truskawkami i rabarbarem
Truskawki obieramy i płuczemy. Wykładamy na sito albo durszlak żeby się osączyły.
Rabarbar oczyszczamy i kroimy na duże kawałki.
Jajka wybijamy, dodajemy jogurt i olej. W drugim naczyniu łączymy sypkie składniki i dodać je do składników mokrych. Razem miksujemy, podczas miksowania dodajemy też sok z cytryny. Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki, kładziemy wzdłuż blaszki łodygi rabarbaru i zasypujemy obtoczonymi w mące truskawkami.
Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Rabarbar oczyszczamy i kroimy na duże kawałki.
Jajka wybijamy, dodajemy jogurt i olej. W drugim naczyniu łączymy sypkie składniki i dodać je do składników mokrych. Razem miksujemy, podczas miksowania dodajemy też sok z cytryny. Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki, kładziemy wzdłuż blaszki łodygi rabarbaru i zasypujemy obtoczonymi w mące truskawkami.
Pieczemy do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.