Sposób przygotowania:
Lekkie truskawkowe
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy po 1 żółtku. Następnie wmieszamy mąki z proszkiem. Wylewamy na blachę 25/45 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.
Po upieczeniu przekrawujemy na 3 placki. 1 kg truskawek miksujemy, resztę kroimy na mniejsze kawałki. Rozpuszczamy 4 galaretki w 1 litrze wody i odstawiamy do stężenia.
Śmietankę ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru. Powoli wlewamy lekko stężoną galaretkę.
Dzielimy masę na 2 części. Do jednej dajemy truskawki pokrojone, do drugiej- zmiksowane. Odstawiamy masy do stężenia. W międzyczasie 2 galaretki rozrabiamy w 3 szklankach wrzątku.
Czekamy aż stężeje.
Przełożenie: Biszkopt- masa z pokrojonymi truskawkami- biszkopt- masa ze zmiksowanymi truskawkami-biszkopt galaretka.
Smacznego!
Po upieczeniu przekrawujemy na 3 placki. 1 kg truskawek miksujemy, resztę kroimy na mniejsze kawałki. Rozpuszczamy 4 galaretki w 1 litrze wody i odstawiamy do stężenia.
Śmietankę ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru. Powoli wlewamy lekko stężoną galaretkę.
Dzielimy masę na 2 części. Do jednej dajemy truskawki pokrojone, do drugiej- zmiksowane. Odstawiamy masy do stężenia. W międzyczasie 2 galaretki rozrabiamy w 3 szklankach wrzątku.
Czekamy aż stężeje.
Przełożenie: Biszkopt- masa z pokrojonymi truskawkami- biszkopt- masa ze zmiksowanymi truskawkami-biszkopt galaretka.
Smacznego!