Sposób przygotowania:
Ciasto budyniowe z truskawkami
Suchary rozkrusz w blenderze i dokładnie wymieszaj z nutellą, tak powstałą masę przełóż na tortownice i dociskając ją dłońmi rozłóż po całej formie.
Do miski wlej pół szklanki śmietanki i roztrzep ją z żółtkami i mąką ziemniaczaną (pozostałą śmietankę zagotuj wraz z cukrem), tak powstałą zawiesinę dodaj do gotującej się śmietanki energicznie mieszając.
Do roztartego masła porcjami dodawaj ostudzony budyń, tak powstałą masę wyłóż na ciasteczkowy spód.
Schłodzona śmietankę ubij wraz z cukrem i rozpuszczoną żelatyną a po chwili dodaj grubo utartą czekoladę.
Na wierzch masy budyniowej wyłóż grube kawałki truskawek i przykryj je porcją bitej śmietany, gotowe ciasto wstaw do lodówki na całą noc.
Do miski wlej pół szklanki śmietanki i roztrzep ją z żółtkami i mąką ziemniaczaną (pozostałą śmietankę zagotuj wraz z cukrem), tak powstałą zawiesinę dodaj do gotującej się śmietanki energicznie mieszając.
Do roztartego masła porcjami dodawaj ostudzony budyń, tak powstałą masę wyłóż na ciasteczkowy spód.
Schłodzona śmietankę ubij wraz z cukrem i rozpuszczoną żelatyną a po chwili dodaj grubo utartą czekoladę.
Na wierzch masy budyniowej wyłóż grube kawałki truskawek i przykryj je porcją bitej śmietany, gotowe ciasto wstaw do lodówki na całą noc.
Magdalena88
Jagodowa