Sposób przygotowania:
Tartaletki różano- adwokatoweETAP 1
CIASTO: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Następnie dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta i zagniatamy je.
ETAP 2
Przygotowane ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Foremką wycinamy koła. Wykładamy nimi środki nasmarowanych tłuszczem foremek.
Uformowane babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do zrumienienia w 180°C (około 25 minut).
Upieczone wyjmujemy i studzimy.
ETAP 3
Dno przestudzonych kruchych tartaletek wypełniamy konfiturą różaną. Łyżeczką równo ją rozprowadzamy.
ETAP 4
MASA ADWOKATOWA: W garnku umieszczamy śmietankę i podgrzewamy ją. W ciepłej rozpuszczamy żelatynę. Gdy ta się rozpuści, śmietankę zdejmujemy z ognia i łączymy ją z adwokatem. Dokładnie całość mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia.
ETAP 5
Zimną masą wypełniamy środki tartaletek, wylewając ją na konfiturę. Deser odstawiamy do chłodu, by masa zastygła.
Annisa